Overlijden Henny Ardesch

Op 26 november is Henny Ardesch overleden.

Overlijdensadvertentie Hennie Ardesch

In memoriam Hennie Ardesch.

Op 26 november 2019 overleed Hennie Ardesch (1943), sinds 2008 lid van Probus Club Tubantia. Een man met sportieve inslag, maar ook iemand met visie omtrent de maatschappelijke functie van FC Twente en sport in de samenleving. Als uitvloeisel hiervan was hij mede oprichter van de stichting Vitaliteit Voor Veiligheid Senioren. Deze stichting heeft een complete vitaliteits- en veiligheidscheck ontwikkeld en heeft deze laten certificeren door Veiligheid NL. Zijn leven was beweging, sport, en het begeleiden ervan. Vrouwenvoetbal van FC Twente, de Keepersschool, Grolsche Veste, de stichting VVVS etc, het hield hem tot het laatst bezig. Ook onderhield hij een groot netwerk in de samenleving.

Wij hebben hem leren kennen als een zeer enthousiast maar ook druk bezet iemand, die altijd hoorbaar en zichtbaar aanwezig was.

Zijn levensverhaal kwam pas in 2015, waarbij nogmaals zijn unieke persoon bleek als semiprof keeper bij diverse voetbalclubs, en daarnaast zijn werk in de textiel, later de betonsector en de bouw van de HSL.

Hij was actief lid van vele verenigingen, waaronder het Huis van Verhalen waar hij als ambassadeur mede de rondleidingen verzorgde, het Shantykoor, waar we hem ook als zanger hebben mogen beluisteren.

Binnen onze club was Hennie heel actief. Hij was gedurende 2 jaar voorzitter, later lid van de activiteitencommissie en van de lidmaatschapscommissie. In 2018 hielp hij bij de organisatie van het 35-jarig jubileum van onze Probusclub.

M.i.v. 1 januari 2018 is Hennie Ardesch benoemd in het landelijk bestuur van Probus Nederland en heeft daar de portefeuille Communicatie en PR met beheer van de Probus winkel.

We verliezen in hem een actief en geëngageerd lid, en zullen de vele herinneringen aan hem in ere houden.

Enable Javascript